2. Τι σημαίνει η λέξη Ρατσισμός

 Ας δούμε τι αναφέρει για τον Ρατσισμό η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια:  «Ο ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα "traits", όπως π.χ. εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ., προκειμένου να αναγάγει μια ομάδα αντίστοιχα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική), ως υπέρτερη άλλων. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (εκ της ιταλικής ("ράτσα") razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός.»

Αν ακούσουμε τι μας λέει ή ίδια η λέξη για τον εαυτό της θα δούμε ότι προέρχεται από την Ιταλική λέξη Ράτσα (razza = φυλή) και στα Ελληνικά θα μεταφραζόταν ως Φυλετισμός ή Φυλετικότητα. Μέχρι εδώ, δίχως να ξεχειλώσουμε τις έννοιες, βλέπουμε ότι η λέξη ρατσισμός, αυτή καθαυτή, σημαίνει την αναγνώριση της φυλής στην οποία ανήκει κάποιο άτομο, και όχι ότι υπάρχει  κάποια ανώτερη ή κατώτερη φυλή. Μπορεί δηλαδή κάποιος να αναγνωρίζει ότι εκείνος εκεί που κάθεται στη γωνία και πίνει τον καφέ του, ανήκει στην κίτρινη φυλή. Διακρίνει τα χαρακτηριστικά της φυλής του, δηλαδή την κατατομή του σώματός του, το χρώμα του δέρματος, το σχήμα του προσώπου και των ματιών του, την γλώσσα του κλπ … Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα το κακό. Από πού λοιπόν η λέξη ρατσισμός απέκτησε την γνωστή αρνητική έννοια που σήμερα της αποδίδεται;

Για να το μάθουμε αυτό, συνεχίζουμε να   διαβάζουμε παρακάτω στο ίδιο άρθρο της Βικιπαίδειας: «Παλαιότερα συγγραφείς και κοινωνιολόγοι αντί του σύγχρονου όρου χρησιμοποιούσαν, ιδιαίτερα στις αγγλόφωνες χώρες, τον όρο "Ρασιαλισμός" (racialism), που όλοι όμως συμφωνούν ότι πρόκειται για όρο δόγματος φυλετικής υπεροχής.»
Βλέπουμε λοιπόν ότι παλαιότερα ήταν άλλος ο όρος που σήμαινε την φυλετική υπεροχή, και ήταν ο όρος Ρασιαλισμός  και όχι ο όρος Ρατσισμός. Όμως κάποιοι κάποτε, δίχως να το καταλάβουμε, αντικατέστησαν την έννοια της λέξης Ρατσισμός με εκείνην της λέξης  Ρασιαλισμός. Γιατί όμως να κάνουν κάτι τέτοιο; Γιατί αντικατέστησαν σιωπηλά και ύπουλα την έννοια της λέξης Ρατσισμός και την έφτασαν να σημαίνει κάτι τόσο αρνητικό;  Την απάντηση και πάλι μας την δίνει η συνέχεια του άρθρου της Βίκιπαίδεια: «Ο νεότερος όμως όρος (Ρατσισμός εκ της ιταλικής) επικράτησε του όρου Ρασιαλισμός μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, περισσότερο για λόγους προπαγάνδας.»
Προπαγάνδα, έτσι εξηγείται!  Έτσι ακριβώς σήμερα ο κάθε εθνιστής (αγαπά το έθνος του και την πατρίδα του δίχως να κάνει κακό σε άλλους) κατηγορείται ως  εθνικιστής.

Η λέξη "ρατσισμός" (φυλετισμός) λοιπόν, σημαίνει την αναγνώριση της φυλετικής ετερότητας (διαφορετικότητας) που δημιουργήθηκε από την ίδια τη φύση. Σημαίνει την αναγνώριση ότι κάθε φυλή διαφέρει σε πολλά πράγματα από τις άλλες και ως δημιούργημα της φύσης δικαιούται να έχει ότι χρειάζεται για την συνέχεια της ύπαρξής της, δηλαδή δικαιούται να έχει έναν χώρα πάνω στην γή, μια πατρίδα, πάνω στην οποία να μπορεί  να ζεί και να εξελίσσει τον πολιτισμό της, ανενόχλητη, δίχως κανενός είδους πόλεμο από άλλες φυλές.

Κάποιοι όμως δεν θέλουν να υπάρχει μία  λέξη με τόσο όμορφη και ανθρώπινη έννοια. Για σκεφτείτε, υπάρχει κάποια  λέξη που σημάινει την αποδοχή του δικαιώματος στις φυλές για συνέχεις της ύπαρξης και εξέλιξής τους;   Αν υπήρχε θα έπρεπε προφανώς και αυτή  να εμπεριέχει μέσα της την λέξη razza (= φυλή) άρα θα ήταν η λέξη "Ρατσισμός".

Να γιατί πρόλαβαν λοιπόν και έδωσαν στην λέξη Ρατσισμός την έννοια του Ρασιαλισμού, για να μην υπάρχει μια λέξη που θα μπορεί να οδηγήσει τον νου του ανθρώπου να αντιλαμβάνεται και να εκφράζει το δικαίωμα της κάθε φυλής να συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται ανενόχλητη .  Πολύ πονηρό!

Από την άλλη με την προπαγάνδα τους, δήθεν   "ενάντια στον ρατσισμό"  επιτυγχάνουν την ανάμειξη των φυλών, ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα η ύπαρξη οποιαδήποτε φυλής  θα αποτελεί ανάμνηση και θέμα για ντοκιμαντέρ.

Που βρίσκονται σήμερα οι Ασύριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Χετταίοι και οι Φοίνικες;
Δεν υπάρχουν διότι αναμείχθηκαν με άλλες φυλές και χάθηκαν!
Έτσι και τώρα η Νέα Τάξη Πραγμάτων προσπαθεί να εξαφανίσει το φυλετικό ανάγλυφο για να φτιάξει μια ανθρωπόμαζα όμοιων ανθρώπων δίχως ιδιαίτερη συνείδηση που θα κυβερνάται πολύ εύκολα.


Κλίκ για μεγέθυνση


1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ...ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΗΜΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα, ευπρεπή και τεκμηριωμένα σχόλια. Υβριστικά σχόλια δεν θα αναρτώνται , εκφράστε αυτό που θέλετε με ευπρεπή τρόπο. Διευκρινίζεται ότι δεν δεσμεύομαι να απαντώ σε όλα τα σχόλια και η παράλειψη απάντησης δεν σημαίνει παραδοχή οποιουδήποτε σχολίου ή άποψης.